De creaties van…

Tricotstof..
Aan alle kanten begint het zweet je al uit te breken..
Angst om de stof onder de naaimachine te leggen..
Het rekt mee.. lastig te spelden.. Een nachtmerrie!
Dit had ook Elzina.. maar 2 jaar terug overkwam haar iets bijzonders!
En sindsdien naait ze prachtige creaties met allerlei stoffen!
Haar laatste creatie moet je zien! Ze vertelt ons er meer over…

 Ik ben Elzina van der Knijff, ben 35 jaar en getrouwd met Sander.
Samen hebben een dochter Maud.

Ik ben onderwijsassistent op het voortgezet onderwijs in Arnhem. Dit doe ik 3 dagen in de week.
Daarnaast ben ik mentor en ben zeer betrokken bij leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben.
Dit vanwege het Passend Onderwijs. Dit doe ik alweer bijna 15 jaar
Sinds 2 jaar naai ik intensief met tricotstof.
Hiervoor durfde ik dat niet. 

In de voorjaarsvakantie ging ik een dagje/ nachtje weg naar Haarlem. Gewoon alleen, heerlijk voor mijzelf.
Ik kwam in een stoffenwinkel, want ik wilde katoen kopen voor een sprei voor Maud.
Het gesprek kwam op tricotstof.  Dat ik dat niet durfde te naaien. Het rekt zoveel. De verkoopster zei dat ik het gewoon moest proberen, en toen ik vertelde dat ik ook een lockmachine had, zei ze dat het bijna niet fout kon gaan.

In april ben ik op les gegaan, en sindsdien naai ik erg graag tricot

Ik vind blogs lezen erg leuk, zoals Kaatjenaaisels, Emma en Mona, Maaidesign en Pinterest. Maar ook de Ottobre vind ik een fijn blad. Daarnaast ga ik 1 a 2 keer per jaar naar Pulheim, Duitsland. Op Facebook kan je ze ook vinden: Eine Tüte Buntes. 2 jonge dames die een stoffenwinkel hebben, stoffenparty’s geven, veel op Facebook posten.

Daarnaast ben ik gek op kleur. En het hoeft soms niet bij elkaar te passen. Verschillende printjes bij elkaar vind ik heel tof.

Vertel eens over je creaties en waar ben je trots op? 

Ik heb als laatste een jas voor Maud genaaid. Het was een patroon van Ottobre, maar deze liep maar tot mt 92. Deze heb ik vergroot naar 104.  De jas heb ik van softshell gemaakt. Een heerlijk materiaal voor een jas die ze kan dragen van mei t/m oktober.

Met softshell moet je goede materialen gebruiken zoals een juiste naald. En er zeker van zijn dat je in gelijk goed naait. Het kan zijn dat als je wat uit elkaar moet halen, dat er kleine gaatjes inzitten. Een handig hulpje hiervoor is van die knijpertjes i.p.v  die naalden om het vast te spelden.

Het was mijn eerste jas, dat was wel spannend. Ik wilde zakken erin hebben, maar ook gelijk mooi afgewerkt.

Daarnaast had ik het idee om een donkerblauw koortje te gebruiken door de capuchon, maar eenmaal op de markt zag ik deze neonkleur, en gebruikte ik deze. Het fleurt de jas mooi op.


De rits ging in 1 keer goed. Tip! –> Houdt de rits aan elkaar. Zet op dezelfde plekken een paar streepjes met krijt. Zet de rits erin, en gebruik eerst de grootste rijgsteek op de buitenste rand van je rits. Sluit de rits en je ziet gelijk of de rits er recht inzit. …En de zakken. Dat was de allereerste keer dat ik die erin ging zetten, eigenlijk moest ik daar mee beginnen.

 

Heb je nog een doel? Hoe ziet je jezelf in de toekomst met betrekking tot naaien

 Ik wil nog graag eens een jas voor mijzelf maken. Dat lijkt me gewoon erg mooi. 

Op het moment verkoop ik t shirtjes van stof wat ik over heb. Op Facebook zet ik een berichtje met foto van de stof en tot welke maat ik iets kan maken, en vrienden/ bekenden kunnen reageren of ze het t shirtje willen kopen.
Zolang er geen druk achter staat vind ik het heerlijk om te doen. 

Mocht iemand een shirtje o.i.d willen hebben, dan maak ik dat graag.
Op Facebook ben ik te vinden onder: Elzina van der Knijff, en Instagram: Elzina35

Wat een prachtige jas Elzina! En er gaan vast nog veel meer mooie creaties komen!

One thought on “De creaties van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *