De creaties van Create a piece uniek!

Drie jaar geleden overvallen door het naaivirus! 
Het was helemaal niet de bedoeling om veel kleding te gaan naaien..
Eigenlijk alleen wat handige dingen kunnen; broeken inkorten en kussens naaien
… Nu blogt ze  over het naaien van kleding en is ze gastnaaister voor la Maison Victor…
Nieuwsgierig?

Deze keer in de creaties van: 

Hi ik ben Magali , 28 jaar, getrouwd met mijn jeugdliefde , mama van een ondeugende teckel en ik woon in een deelgemeente van Damme in België.
Ik hou van lange wandelingen in het bos, lezen , een goede film maar vooral van naaien.
Drie jaar geleden startte ik met naaien omdat ‘ik wel een broek wou kunnen inkorten en mijn interieur wilde ‘kunnen’ vernieuwen met nieuwe kussens-  maar zeker geen kleren.… nee nee’.
We zijn nu in 2017 en die broeken kan ik nu wel inkorten maar ja er zijn wel leukere dingen en die kussens? Mja dat valt wel mee. En kledij? Oh ja bijna een hele garderobe, ik ben gebeten van het naaivirus en heb ondertussen een Naaiblog “create a piece uniek”.
Want ik geloof dat als je naait, je telkens een uniek stukje kunst creëert waar je ongelofelijk trots op mag zijn! Op mijn blog wil ik vooral inspireren en informeren over bepaalde technieken; een plek waar je als naaister eens graag langskomt.
—> check haar blog hier!
Dagelijks heb ik de leiding van de enige Urban spa in België van Rituals. Samen met mijn team van 14 specialistes streef ik ernaar om mensen de drukte en stress van alledag te vergeten en te herbronnen dankzij een heerlijke massage, gelaatsverzorging,voetverzorging,… Ik geniet van het moment dat een klant volledig ontspannen is en precies uit een andere wereld terug komt. Mijn creatieve zijde komt ook genoeg aan bod bij het ontwikkelen van nieuwe behandelingen op internationaal vlak.

Ik hou van de Franse nostalgische stijl : goede tijdloze basics, bijzondere stoffen maar met een knipoog.  Pinterest is een enorme inspiratiebron en mijn Pinterest bordsew your wardrobe” staat er helemaal vol van. Ik kijk graag op Instagram naar anderen hun creaties en enkele naaibloggers zoals; house of pinheiro en Lisa comfort van sew over it. Jammer genoeg vind je op Pinterest weinig Nederlandse-Belgische naaisters terug en dus startte ik een groepsbord ‘zelf gestikt”. Het is de bedoeling om daarop enkel te pinnen wat je zelf hebt gemaakt met patronen die makkelijk voor handen zijn. Iedereen die zelf stikt en zijn creatie wil delen kan dit dus doen op ons groepsbord.

Ik werk graag met de patronen van la Maison Victor omdat deze goed zijn uitgelegd qua tekst, tekening en er vaak ook nog eens een filmpje is waarop je kunt terugvallen. Ook de pdf patronen van het Canadese kommatiapatterns zijn niet alleen leuk uitgelegd maar ook erg trendy! En de vintage twist patronen van Sew over iT zijn ook helemaal top: een vleugje retro zonder dat je een “verkleedfeest-carnaval” gevoel hebt.
Je kunt me een egoïstische naaister noemen of een naaister die goed voor zichzelf zorgt. 🙂
Maar ik verwen ook graag mijn man en onze teckel met iets zelfgestikt. Ik heb veel vrienden die nu in de baby fase zitten en die leg ik natuurlijk ook in de watten.
Ik werk vaak in omgekeerde volgorde: ik zie een stof en de stof beslist wat het wordt, waarna ik op zoek ga naar een patroon.
Nadeel aan deze methode is dat je best veel opslagruimte nodig hebt want ik wordt nogal vaak verliefd op een stofje.
*Creatie : Chloe jas 
Toen ik deze prachtige blauwe middelzwaar geweven gordijn stof zag bij Wild van stof uit Kortrijk, wist ik meteen dit wordt een chloe jas! Wild van stof is een familie bedrijf waar moeder, de drie dochters en de zoon zorgen voor een ruim assortiment. De chloe is een tijdloze klassieker die je zowel sportief als meer opgekleed kunt dragen. Ik naaide er wel een epaulette in vast want met de raglanmouw heb je snel een “afgezakte” schouder gevoel. Ze is lekker los en open en is een model die afhankelijk van je stofkeuze charmant is voor elk seizoen. Ik voerde hem in een aqua blauwe ventia voering; iets wat ik nog nooit eerder had gedaan. Voeren geeft je kledingstuk een bepaalde duurzaamheid en luxe gevoel. Toch iets waar je het verschil in kan maken als je een kledingstuk zelf maakt.
* Creatie: Messenger bag
Zoals je ondertussen hebt gelezen hou ik van de Franse nostalgische stijl. Ik zag deze Chanel type stof en wilde er meteen een zadel tasje van maken. Mijn moeder keek eerst even raar maar ik besliste om ermee door te gaan. Zelfs toen de stof maar rafelde en rafelde en mijn Bernina het bijna had begeven. Hierdoor was ik verplicht om met de hulp van een industriële stikmachine en Tessa (een naaister met engelengeduld) deze stof te temmen. Maar wat een mooi tasje is het geworden! Ik moet nog eens een leuke jas of outfit erbij maken waarbij hij helemaal tot zijn recht komt! Suggesties?
*Creatie: Elisa blouse van la Maison victor
Een blouse maken was volgens mij altijd iets voor de ‘hele gevorderde’ naaisters. Maar volgens het patroon was het een gemiddeld project dus waagde ik de sprong. Een verborgen sluiting, een kraagstandaard, manchetten,… Het was me even zweten. De stof is een crêpe geweven stof met de print van ontluikende magnolia’s. Fris, kleurrijk en een vleugje nostalgie. Love it !
Ik hermaakte ondertussen de blouse ondertussen in een etnische chiffon stof. Want de tweede keer naait het altijd al een stuk vlotter, niet?

Vorig jaar werd ik geselecteerd als gastnaaister voor la Maison Victor en naaide ik enkele van mijn favoriete stukken stap voor stap voor in hun how to sew video’s. Ik gaf ook een workshop op de Libelle winterfair beurs van de Kristy rok voor LMV. Een kokerrok leren naaien aan 60 dames met geen of weinig ervaring- dat was echt een kick.  Heel deze ervaring was ongelofelijk leuk om te doen en hierbij kon ik anderen helpen en inspireren om te naaien! Daar ben ik toch wel een beetje trots op!

Toekomst idealen?

Ik zou graag op regelmatige basis workshops geven want dit is echt iets waar ik van hou. Dus als je een rustige, enthousiaste workshopgever zoekt: 1 adres! Ik hoop verder mijn naaivaardigheden te blijven verbeteren en meer inzicht te verwerven door lessen patroontekenen, afwerkingstechnieken,.. Want dit is echt wel een hobby waarbij je oneindig kunt blijven bijleren.

 Je kunt al mijn naai advonturen volgen op mijn Instagram account “createapieceuniek” en mijn blog www.createapiece-uniek.com 

Bedankt Magali dat je wilde vertellen over je prachtige creaties die je hebt gemaakt! 

3 thoughts on “De creaties van Create a piece uniek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *