ByNellys blogt over…. Sewingridd

22 jaar nog maar en naait al van alles aan elkaar!
Van wedstrijdjasjes voor paardrijden tot aan gala jurken…
En nu doet ze ook nog mee aan de wedstrijd van Knipmode!
Nieuwsgierig over wie ik het heb? Lees dan gauw verder!

Hoi allemaal!

Ik ben Ingrid en ben 22 jaar oud. Sinds een aantal jaar is naaien één van mijn grote hobby’s. Daarom mag ik vandaag op de blog van ByNellys wat over mezelf vertellen, super leuk! Hopelijk kan ik jullie ook wat inspiratie bieden.

Ik woon op dit moment tijdelijk in Wageningen want ik ben daar aan het afstuderen voor mijn studie biologie & medisch laboratoriumonderzoek. Naast dat ik graag naai, hou ik erg van zingen en paardrijden. Jammer genoeg heb ik daar op dit moment niet zo veel tijd voor omdat ik fulltime stage loop en… ik ben uitgekozen om mee te doen aan de KnipSter wedstrijd van Knipmode! Al mijn vrije uurtjes besteed ik dus aan het maken van kleding. Klinkt niet verkeerd hè? 😉

Ik zal jullie een aantal van mijn creaties laten zien waar ik trots op ben:

Dit is een wedstrijdjasje dat ik voor mezelf heb genaaid voor het paardrijden. Ik wilde een jasje dat niet zo standaard en saai was, en lekker soepel zat. Daarom heb ik voor een rode dikkere tricot stof gekozen en de kraag is wit met een zilveren kant achtig geweven patroon.

 

Het patroon komt uit een oude Knipmode en is hier en daar wat ingenomen. Ik heb dit jasje grotendeels tijdens naailes in elkaar gezet, maar toch duurde het heel lang voor ik écht tevreden was over de pasvorm. Uiteindelijk heeft mijn oma me geholpen de pijnpunten te vinden en nu is mijn jasje eindelijk (bijna) perfect!

foto door http://hermengerrits.nl/

Hier sta ik met twee vriendinnen van de studentenvereniging op de foto. We hebben alle drie een door mij gemaakte galajurk aan. Dit was een behoorlijke klus om te doen, en een extra uitdaging omdat het voor mij ook eigenlijk de eerste projecten in opdracht waren. De patronen zijn van Burda en McCall’s, maar zoals altijd moest hier behoorlijk wat aangepast worden. De hele onderste helft van de blauwe jurk heb ik zelf getekend. Gelukkig had ik van de nauwsluitende delen eerst een testversie (muslin/toile) gemaakt en kon ik mijn ‘’cliënten’’ vaker dan één keer vragen om te passen 😉

Toen vond ik dat ik wel genoeg ervaring had opgedaan om me in te schrijven voor de KnipSter wedstrijd van Knipmode. Want wie niet waagt, wie niet wint. Valt die ervaring even vies tegen, haha. Nu ik het opneem tegen naaisters en soms zelfs coupeuses met 30 jaar meer ervaring, ga ik toch anders tegen mijn werk aankijken. Dat komt mijn creaties uiteindelijk alleen maar ten goede gelukkig. Ik begin namelijk steeds beter in te zien waar de jury mijn outfits nog niet perfect vindt afgewerkt.

De 3 KnipSter outfits!

We kregen thema’s om een outfit bij te maken.

1e thema was Graphic art. 

foto door Lian Wierenga

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Thema 2: Jungle fever

foto’s door https://www.anneliesmol.nl/

De patronen heb ik van internet gehaald en zijn o.a. van Burda, Lekala en Knipmode. Het patroon voor de broek heb ik zelf getekend met behulp van het patroon van een joggingbroek.

 

Thema 3: Sweet romance.

foto door https://www.anneliesmol.nl/

Inmiddels staat mijn resultaat bij het 4e thema ook online op de site van de knipmode. Ik heb een jasje gemaakt van oude gerecyclede spijkerbroeken. Je kunt voor deze ronde nu hier stemmen tot dinsdagavond! Het zou natuurlijk super leuk zijn als je dat doet ;)

 

Ik hou dus vooral van zachte, rekbare stoffen met mooie kleurtjes en patroontjes. Hoe een stof voelt geeft voor mij de doorslag of ik het koop of niet. Mijn inspiratie haal ik vooral van straat af. Ik kijk vaak wat andere mensen aan hebben en bedenk dan of ik dat bij mezelf vindt passen.

Hoe leuk het ook is om mijn eigen kleren te maken, soms vind ik het doodeng. Ik ben wat betreft pasvormen namelijk best wel perfectionistisch, maar patronen passen eigenlijk nooit in één keer. Dat is ook de reden dat ik bijna nooit broeken maak, omdat dat zo nauw komt. Met mouwen heb ik ook altijd ruzie, die vallen altijd veel te wijd. Ik sta daarom te popelen om een cursus patroontekenen te doen zodra ik daar tijd voor heb.

De tip van Ingrid:  als je zelf kleding maakt is om vooral niet bang te zijn nieuwe dingen te proberen. Ik denk dat ik in vrij korte tijd vrij veel bereikt heb in mijn naaihobby, gewoon omdat ik me niet altijd alleen maar aan de naaibeschrijving wil houden en vaak het risico neem patronen op goed gevoel aan te passen. Denk alleen wel goed na voordat je definitief de schaar erin zet. Een beetje eigenwijs zijn kan je juist hele verrassende resultaten opleveren. En een uniek stuk maken is nou net het doel als je het zelf naait, toch!

Ik ben ook heel benieuwd wat jullie allemaal maken

Wil je meer van Ingrid haar creaties zien? Volg haar dan op haar instagram  en facebookpagina

En vergeet niet te stemmen op haar nieuwste KnipSter outfit, via de site van Knipmode 😉

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *