Heb jij je Urkerdag outfit al klaar?

Ga jij dit jaar ook weer in het Urker? Het is nu al de tijd om het uit de kast te pakken!

Urkerdag 2015.

Ik heb vandaag mijn Urkerklederdracht alvast maar uit de kast gepakt, want tja.. is het nog wel compleet?  Moet ik mijn hulle nog door iemand in elkaar laten zetten? Zit alles nog goed pas? Heb ik alle sieraden nog? En… kan Peter zijn klederdracht nog aan?

Dit kan ik natuurlijk niet op een week van tevoren aan laten komen.  Vorig jaar heeft mijn moeder voor Peter een heel nieuw pakje gemaakt. Gelukkig hoef ik deze keer alleen de zoom uit leggen, want een Urkerpak naaien zie ik nog niet zo zitten. Leuk om te weten: Deze week ( 2 mei t/m 5 mei) is de klederdracht stof in de aanbieding!! 

Peter Urkerdag 2016

Voor Gerian is er nog wel een pakje binnen onze familie. Vaak gaan deze pakjes (totdat ze helemaal versleten zijn), van het ene naar het andere kind. Zo vaak wordt het toch niet gedragen…

Peter Urkerdag 2015
Mijn moeder (links), mijn vader met Peter en ik

Urkerdag.. Wat is dat nou? Voor degene buiten Urk… Urkerdag is een dag dat geheel in teken staat van de Urkerklederdracht.
We gaan deze dag terug in de tijd 😉

Meestal vanaf een uur of 10 is ‘het oude dorp’ en de haven bezaaid met een gezellig sfeertje. Veel mensen lopen in Urkerklederdracht en er is van alles te doen. Een dag om het hele jaar naar uit te kijken! Dit jaar valt Urkerdag op 3 juni, het programma is hier te vinden.

 

Komt u ook?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *