De creaties van……

Deze keer in de serie: ByNellysblogt over de creaties van…
Een moeder en dochter!
Toen Jolanda mij mailde.. las ik zo ons eigen verhaal..
Allebei naaien ze hele leuke creaties, maar de durf om het te verkopen.. Tja…

Tot een jaar geleden!

 

Hallo,

Wij zijn corrie en Jolanda, moeder en dochter en wonen in het hoge noorden, Friesland.
Sinds ik een jaar of 15 ben, roepen mijn moeder en ik al: “goh wat zou het leuk zijn als we iets voor ons zelf konden beginnen.”
Ze roepen dan wel …”Waar een wil is, is een weg” maar blijkbaar is de wil nooit sterk genoeg geweest. We hebben het gewoon nooit aangedurfd.

Totdat een jaar geleden.

Mijn moeder naait al jaren zo nu en dan eens een rokje, rits in een broek etc… Ik heb een paar jaar geleden een naaimachine gekocht, want ik wou het toch leren. Dus een beginners machientje gekocht en bij mams in de leer. Samen wat dingen gemaakt om te oefenen en stiekem vonden we het toch veel leuker dan dat wij dachten. Zo was er een hobby geboren.

Bij zulke mooie creaties, hoort natuurlijk ook een mooie hobbykamer. Wauw!!

We zijn begonnen met  1 of 2 stofjes te kopen, die er in waren, om wat leuk te maken voor mijn jongste dochter. Vriendinnen van mij vonden dit zo leuk dat zij vroegen dat wij ook iets voor hun dochter wilden maken. Ja natuurlijk hartstikke leuk. We hebben toen 2 stofjes erbij gehaald en zo kwamen er nog een paar kennissen bij ons.

Op een gegeven moment werd er door vriendinnen van mij gezegd, waarom gaan jullie ze niet verkopen?

Samen met moeders aan de koffie en hebben we het er eens over gehad. Moeten we het wel doen? Wie wil nou wat van ons kopen? Uiteindelijk toch de knoop doorgehakt en een account op Instagram aangemaakt met het idee wie weet verkopen we 1 of 2 keer per maand wat.

Nu een jaar verder gaat het zo goed dat we dit nooit hadden kunnen denken. En we vinden het gewoon zo bijzonder dat mensen (zonder dat wij een webshop hebben) iets bij ons bestellen en dit vertrouwen ook hebben.

We zijn begonnen met het maken van legging, haarbanden, sjaaltjes etc. Nu een jaar verder maken we zo veel meer. Broekjes, new born setjes, slabbetjes, bijtringen, dekentjes etc. Eigenlijk bijna alles wel wat met de babyuitzet te maken heeft.  De mensen die iets bestellen kunnen zelf kiezen welke stof ze willen. Mits we deze hebben natuurlijk.

We werken met 3 verschillende stoffen. Wafelstof, katoen en tricot.

Waar zijn jullie trots op?
Het meest trots zijn wij toch wel op de hele setjes die de deur uitgaan. Dit blijft gewoon geweldig dat mensen een hele bestelling bij ons plaatsen zonder dat wij dus een webshop hebben en gewoon hobbymatig de dingen verkopen.

 

En alhoewel de babynestjes niet heel vernieuwend meer zijn, zijn we hier toch ook erg trots op. Dit omdat als wij kijken waar we mee zijn begonnen (een legging en een haarband) en dan nu ook nestjes maken zijn wij toch best heel erg vooruit gegaan.

In eerste plaats is het toch gewoon het allerleukst dat we al die mooi dingen voor anderen mogen maken, maar wat wij ook erg leuk vinden is dat wij dan in ieder geval 1 keer in de week bij elkaar gaan zitten te werken op ons mooi ingerichte zolder, te werken aan de bestellingen.

Tuurlijk krijgen we op deze manier onze bestellingen niet allemaal af dus nemen we ook elk ons eigen deel mee en werken we hier thuis aan. Toch proberen we in ieder geval 1 keer in de week samen te komen om samen met onze hobby bezig te zijn.

Toch blijft de ambitie om toch eens een webshop te beginnen dus wie weet!!

Groetjes Corrie en Jolanda

 

Corrie en Jolanda zijn HIER te vinden ;D

Wat vinden jullie van hun creaties?

Ik ben best wel een beetje jaloers op die mooie werkplekken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *